Zingeving bij Psycholoog Zeist

Soms voel ik me zo… Had ik dit niet allemaal allang moeten weten? Hoe je moet leven. Hoe je een mooi leven maakt. Waarom je dat allemaal doet. Het voelt soms zo kinderachtig. Maar je kunt het niet anders doen. Je voelt je nu eenmaal heel alleen in onwetendheid. En om je heen schijnt niemand het zich allemaal af te vragen.

Vragen, vragen, vragen

Veel mensen lopen op een aantal momenten in hun leven tegen zingevingsvraagstukken aan. Het is moeilijk om altijd te weten wat je wilt en waarom je het leven leeft zoals je het leeft. De vragen die zich aandienen zijn lastig in je eentje te beantwoorden. Misschien ook wel, omdat je niet de juiste vragen stelt.

Betere vragen

Ik help je dichter bij jezelf te komen. Zodat je de vragen kunt stellen die je wél verder helpen. Ga eens bij jezelf te rade: heeft je innerlijke dialoog richting? Beweeg je van het ene argument naar het andere? Of is het meer een cirkeltje?

Vaak lijkt het alsof je een hele serie vragen behandelt terwijl het er eigenlijk maar drie zijn die je steeds in andere bewoording stelt. Het is meer piekeren dan kritisch redeneren.

Nóg kritischer

In de behandeling krijg je de kaders om de juiste vragen te vinden, je krijgt de ruimte jezelf te verbazen, je eigen patronen, stokpaardjes en valkuilen te leren kennen en het contact met jezelf te verdiepen. Veel cliënten staan er bijvoorbeeld van versteld hoeveel hun lichaam ze vertelt. Daar hadden ze nooit zo op gelet, en de signalen van je lijf zijn vaak veel zekerder dan het geroezemoes in je hoofd.

Verdieping en verrijking

Uiteindelijk ken je jezelf weer wat beter. Je kwam tot de kern, werd je bewuster van jezelf. En je leert hoe je dit vast kunt houden. Hoe je ook morgen weer verder kunt – want de vragen gaan misschien nog wel weer komen. Het leven is veranderlijk. Jij bent veranderlijk. Maar je gaat altijd met jezelf mee.

Veranderen bij Psycholoog Zeist

Neem gerust contact op met Psycholoog Zeist als je jouw zingevingsvragen wilt overleggen. Samen leren we je jezelf beter kennen. Bel voor een afspraak naar 085 40 14 720 of mail naar Psycholoog Zeist.