Therapie Zeist: zo werkt dat

In het eerste gesprek maak je kennis met de psycholoog. De psycholoog leert meer over je klacht en over je verwachting. In dat eerste gesprek vertelt de psycholoog je vaak ook wat hij of zij denkt over de te nemen stappen: direct focus, aandacht en richting.

Het gaat over jou

Ik leer je graag kennen en wil veel over je weten. Hoe beter ik je leer kennen hoe beter ik de behandeling aan jou kan aanpassen. Door mijn ruime ervaring kunnen we snel de problemen in kaart brengen en kijken met welke vormen van therapie we het probleem kunnen aanpakken. In overleg met jou bepalen we wat we gaan doen.

Samen opweg

Ik kijk niet alleen naar het probleem dat we hebben vastgesteld. Uit ervaring weet ik dat er vaak ook randzaken meespelen die ook aandacht moeten krijgen. Ik kijk daarom meer in een richting waar we heen gaan om de dingen aan te pakken. Daarbij is jouw motivatie ook belangrijk, er moet soms veel werk worden verzet. Ik begeleid je natuurlijk, maar sommige drempels moet je zelf over. Resultaat volgt dan snel, kleine stappen in het begin, grote verandering aan het einde.

Therapie Zeist

Elke klacht is anders in combinatie met de persoon, daarom is elke behandeling ook net even anders. Ik gebruik hiervoor de therapievorm die het beste past bij jouw klacht en pas deze aan. De verandering die je doormaakt gebeurt tussen de sessies in als de dingen bezinken. Je gaat aan de slag met de handvatten die je krijgt tijdens de behandeling. Je krijgt een nieuw perspectief van de dingen die er spelen en zo komt er ruimte voor verandering. Ook krijg je soms een opdracht mee naar huis.

Verschillende therapieën

Een kijkje in verschillende vormen van therapie:

Contact Psycholoog Zeist

Wil je graag van die vervelende klacht af, of heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bel dan Psychologen Nederland. Onze medewerkers staan voor je klaar via  085-4014720 met een professioneel advies.