Relatietherapie bij Praktijk Psycholoog Zeist

Ik geef geen relatietherapie, graag verwijs ik je door naar één van mijn collega’s in de regio.

Je wilt alles geven…

Jullie relatie is het belangrijkste wat er is. Daarom ben je zo van slag. Daarom raakt het je zo diep. Je hebt je verbonden, je hebt de diepte gezien, de liefde gevoeld, het verlangen gekend, je helemaal te laten zien. Je hebt gedroomd van een leven samen. Je hebt er alles voor willen geven. Je geeft er nóg alles voor. Nu nóg. Nu juist. Ondanks dat tuimelen jullie naar beneden, en kraakt jullie verbond alsmaar luider.

Een noodgreep?

Waarschijnlijk is dit een laatste poging, een noodgreep, een wanhopige poging. Jullie kunnen het nu niet zelf. Maar er is nog veel om voor te vechten. Tegelijkertijd is het brozer dan je dacht. Alles staat op het spel. Het is even eng als moeilijk, even pijnlijk als hopeloos en even ongemakkelijk als noodzakelijk.

Jezelf zijn en gezien worden

In de therapie helpt Relatietherapie Zeist jullie in eerste instantie de ‘crisis’ uit jullie omgang met elkaar te halen. Nu hebben jullie zo veel moeite om elkaar vinden en te verstaan, dat geen enkel gesprek zin heeft. Jullie reageren op elkaar als door een wesp gestoken.

Ik help jullie de patronen van elk gesprek te zien. Zodat je weet waar je ontspoort, kunt zien waar je reactie meer gewoonte dan gevoel is. En jullie leren hoe je daar ook iets aan kunt doen.

Met vallen en opstaan

Dat is waardevol en mooi werk, niet altijd makkelijk en het vraagt tijd, inzet en motivatie van jullie allebei. Op sommige momenten ‘werkt’ het. Dan voelen jullie hoe het ook kan. Dat zijn de momenten waar we op verder werken. Jullie zullen merken dat ze steeds vaker voorkomen en dat het steeds makkelijker wordt om over jezelf heen te stappen.

Verdieping vinden, samen groeien

Vanaf dat moment maken we in de behandeling meer ruimte voor de onderlaag van jullie relatie. We nemen tijd om moeilijkere onderwerpen te bespreken. Het is nog steeds teer, maar er is een begin van herstel. Jullie kunnen het zelf ook al zien. Met de richting die jullie nu vinden, maken jullie de positieve omgeving om hier echt uit te komen.

Weer verder… samen

Bij afsluiten van de behandeling zijn jullie waarschijnlijk nog niet klaar. Er is nog veel te verbeteren, en het gaat niet altijd goed. Maar jullie zien elkaar weer écht, nemen de tijd om goed te luisteren en weten wat jullie valkuilen zijn. Jullie kunnen ook weer genieten van elkaar. Er is weer geluk. Jullie liefde spreekt weer.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact met Relatietherapie Zeist

Wil je graag van die vervelende klacht af, of heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bel dan Psychologen Nederland. Onze medewerkers staan voor je klaar via 085-4014720 met een professioneel advies.