Relatietherapeut Zeist

Ik geef geen relatietherapie, graag verwijs ik je door naar één van mijn collega’s in de regio.

Je herkent elkaar helemaal niet meer

Waar is die opgewekte vrouw van vroeger? Waar is die daadkrachtige en lieve man gebleven? Waarschijnlijk herken je jezelf ook niet meer terug. Het is zo moeilijk om te zien waarom het allemaal de moeite waard is, als het in je relatie scheef gegroeid is. Bij de ander, maar ook bij jezelf.

We zullen samen een stapje terug doen. En kijken naar wie jullie ook alweer zijn. Wat jullie belangrijk vinden en wat jullie van elkaar en een relatie verwachten. Misschien zijn jullie al langer geleden het contact met elkaar kwijtgeraakt, heeft één van jullie zich nooit over dingen uitgesproken. Of misschien verwachten jullie wel dingen van elkaar die je redelijkerwijs helemaal niet van elkaar mag verwachten. Samen zoeken we, open, eerlijk, in vertrouwen en met respect naar die gevoelens, wensen en dromen die jullie zo uniek maken. Eigenlijk stel ik jullie opnieuw aan elkaar voor.

Seks kan een groot probleem zijn

‘Making love’ heet het in het Engels, en als je in liefde seks bedrijft met je partner dan voelt dat ook echt zo. Tenminste, dat zou moeten. En je zou het ook zo willen. Maar tussen jullie is dat al lang niet meer zo. Soms komt het gewoon omdat er te weinig tijd lijkt te zijn, jullie moe in bed ploffen en nog voordat jullie hoofd het kussen raakt vallen jullie al in slaap. Daar kunnen we wat aan doen.

Het kan ook zijn dat er diepere problemen in jullie seksuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets is zo intiem als vrijen. Niet alleen je lichaam gaat bloot, maar je ziel ook. En als het niet klopt, verkramp je. Of kun je er ineens heel treurig van worden. Of moe. En dan wil zij vaker dan hij, of omgekeerd. En dan vinden jullie het moeilijk om er over te praten; gaan, goedbedoeld, heel ingewikkeld rekening met elkaar houden. Of, omdat het zo beladen is geworden, doen jullie het bijna helemaal niet meer. Ook daar kunnen we samen wat aan doen. En weet je, bijna alle mensen die beginnen aan relatietherapie geven aan problemen te ervaren op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Jullie zijn dus niet de enige…

En dan zijn er nog: de kinderen

Als jullie problemen hebben, heeft dat ook invloed op jullie kinderen. Hoe goed jullie je best ook blijven doen: papa en mama hebben ruzie. Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, het is onbegrijpelijk en tast het fundament aan van wie ze zijn. Kinderen kunnen onmogelijk helemaal zelf de antwoorden vinden op alle vragen die ze hebben. Ze kunnen ook onmogelijk aanvoelen wat het met ze doet en wat het op lange termijn voor ze gaat betekenen. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijden tóch alle aandacht. Bij Relatietherapie Zeist kunnen we jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan.

In behandeling bij Relatietherapie Zeist

Meer weten over Relatietherapie Zeist of een afspraak maken? Stuur een mailtje naar Relatietherapie Zeist of bel via 085 40 14 720.