Over mij – Bettine Schreuders

Psycholoog ZeistJe bent al stappen aan het nemen om hulp te vragen. Heel knap! Misschien voelt het wel een beetje gek, normaal gesproken vraag je niet om hulp. Of vind je dat anderen niks te maken hebben met hoe het bij jou vanbinnen gaat. Hoe dan ook, je bent hier nu. Een grote stap aan het nemen, waar je achteraf waarschijnlijk tevreden op terug zal kijken. “Het viel toch allemaal wel mee”, is iets wat we vaker horen.

Psycholoog worden..waarom?

Van kleins af aan heb ik een vasthoudende nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van anderen. Waarom doen mensen wat ze doen en waarom verandert het gedrag van mensen vaak als de omgeving verandert? Toen ik wat ouder werd en het tijd werd om een studiekeuze te maken, koos ik direct psychologie.

Meer dan behandeling

Na mijn afstuderen als klinisch- en gezondheidspsycholoog aan de Universiteit van Utrecht was ik nog steeds erg nieuwsgierig en dit leidde ertoe dat ik het onderzoek indook. Mijn promotieonderzoek deed ik naar de effectiviteit van de behandeling van psychische klachten.

Daarna heb ik meerdere jaren als onderzoeker gewerkt op het gebied van psychische klachten, effectiviteit van behandelingen en E-Mental Health aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Voor mezelf

In 2009 vond ik het tijd om iets voor mijzelf te starten. Dit werd een trainings- en adviesbureau voor personeel in de GGZ met daarnaast mijn eigen psychologenpraktijk. Ik ben zeer gepassioneerd om mensen met psychische klachten en problemen zo goed, snel en effectief mogelijk te helpen.

Kom langs in mijn praktijk in Groenekan, vlakbij Zeist, ik leer je graag kennen!

Bettine