Somberheid en depressie therapie bij Psycholoog Zeist

Je zit in de kamer. Je kijkt vooruit, maar je ziet niets. Je hoort de kinderen buiten niet, je ziet de televisie niet. Wie tegen je praat, loopt een doodlopende straat in. Dat is misschien nog wel de beste omschrijving: je bent een doodlopende straat. Het bevalt je niks. Je wil wel dat het anders gaat, maar je weet niet of je wel kunt. Ach, het is moeilijk.

Je kunt eruit komen

Van alle klachten zijn somberheidsklachten het best onderzocht. Er zijn relatief veel manieren om te behandelen. Ze zijn wetenschappelijk getest en goed omschreven in behandelplannen. Daarmee hebben we veel vrijheid om een methode op te stellen die goed bij jou past. En dat verhoogt de kans op succes.

De gewone dingen

We gaan in op je klacht, eventuele persoonlijke geschiedenis en hoe jij je persoonlijke talenten en mogelijkheden kunt inzetten om hier uit te groeien.

Daarnaast wil ik graag met je werken aan ‘de gewone dingen’. Gewoon eten. Gewoon slapen. Gewoon bewegen. Je zult merken dat de aandacht die we daaraan geven veel effect heeft. Met de gewone dingen komt je leven ook  weer in beweging.

Een proces van verandering bij Psycholoog Zeist

In veel gevallen zal de behandeling gaan over de relatie tussen gedachten, gevoel en gedrag. Je krijgt de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Bij jezelf te voelen hoe de dingen gaan als je eens anders doet. Zo kom je er, in je eigen tempo, achter welke veranderingen je goed passen en waar je je goed bij voelt.

Innerlijke verrijking

Je leert jezelf beter kennen, kunt dichter bij jezelf blijven en weet waar je ‘het voor doet’. Je kunt jezelf weer openstellen voor de mensen om je heen, die je zo veel te bieden hebben.

Ze kunnen weer wat dichterbij komen, en je hebt zelf ook meer te geven. Geen doodlopende straat meer, maar een vriendelijk laverende landweg.

Neem contact op

Wil je graag van die vervelende klacht af, of heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bel dan Psychologen Nederland.  Onze medewerkers staan voor je klaar via  085-4014720 met een professioneel advies..