Stress en burnout therapie bij Psycholoog Zeist

Ho eens even! Dit ben jij helemaal niet. Dit past helemaal niet bij jou. Zo hoort het niet te gaan. Je hebt nog nooit om hulp hoeven vragen. Je hebt het altijd alleen gekund. Bovenop alles ben je eigenlijk ook gewoon boos op jezelf. Waarom werkt het niet? Waarom werk jij niet?

Het is een misverstand

Het is een misverstand dat een burn-out over ‘opgebrand’ gaat. Natuurlijk, zo voel je je. Maar daar gaat het niet over. Waarschijnlijk weet je dat heel goed. Als het om energie ging zou een lekkere vakantie je er zo bovenop helpen.

Als het om rust ging, had je met een weekendje weg de boel wel weer op orde. Je bent opgebrand. Totaal. Je kunt niets meer. Je lichaam heeft de boel stilgelegd… en toch gaat het daar niet om.

Het gaat over jou

Over zinvol en leuk leven. Over weten wat belangrijk is en daar naar handelen. Je krijgt geen stress of burn-out van veel werk. Er zijn genoeg mensen die harder werkten dan jij en geen burn-out krijgen. Je krijgt het van verkeerd werken. Werk waar je niks mee hebt, waar je geen vervulling van krijgt, waarin je je misschien wel gevangen voelt.

Waarde en moeite

Veel mensen met een burn-out hebben in eerste instantie moeite om te zien waar het gebrek aan zingeving en waarde zat. Ze werkten gewoon en dat kon ook makkelijk. Maar jaar na jaar, week na week en dag in dag uit hetzelfde te doen zónder dat je er voldoening van krijgt, dát is roofbouw op je leven.

Je vindt de balans in je leven

Werken voor het geld is geen schande. Dat is een hele goede reden. Maar dan is het wel belangrijk dat je die waarde ergens anders krijgt: thuis, bij vrienden, in een passie. Als je uur na uur je energie geeft aan dingen waarvan je niet weet waarom je het doet… dan brand je op.

In de behandeling helpt Psycholoog Zeist je jouw balans te vinden – wat die ook is. Ik geef je de mogelijkheid jezelf te hervinden en middelen te ontwikkelen waardoor je ook dicht bij jezelf kunt blijven. Nu, en in de toekomst.

Contact met Psycholoog Zeist

Wil je graag van die vervelende klacht af, of heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bel dan Psychologen Nederland. Onze medewerkers staan voor je klaar via 085-4014720 met een professioneel advies.